Abid Raja: Min skyld - med glimt i øyet og en rørende fortelling om sitt liv

Om arrangementet

Abid Raja

Med glimt i øyet og en rørende fortelling om sitt liv, fanger han publikum og gir rom for ettertanke. 

Min skyld

  • Et åpenhjertig foredrag om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.
  • Fortellingen om hvordan han måtte skjule smertene og handikappet han ble født med, skjule seg for volden og mobbingen - og for kjærligheten til den han elsker.
  • Få et innblikk i Abid Rajas fortid, og hans reise til å bli en velkjent politiker som gjerne er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. 
  • Hvordan frigjøre seg fra de vonde følelsene? Og hva har gitt Abid Raja styrken til å komme så langt i livet, som han har? 
  • Foredraget gir håp om at vi kan vinne over det vonde, og inspirer til positiv fremgang 

Foredraget er basert på boken “Min skyld - en historie om frigjøring” (2021) 

Et foredrag med Abid Raja gir deg:

  • Et innblikk i Abid Rajas vanskelige barndom, med omsorgssvikt, vold og mobbing. 
  • Den brutalt ærlige historien om Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.
  • Inspirasjon til hvordan man kan snu livet til det positive og gjøre stor suksess
  • En engasjerende og åpenhjertig foredragsholder som rører publikum med sin historie. 

Beskrivelse

Abid Raja er en norsk jurist og politiker for Venstre, som har vært stortingsrepresentant for Akershus siden 2013. Fra 2020 ble han nestleder i partiet. Han var kultur- og likestillingsminister i Regjeringa Solberg fra januar 2020 til oktober 2021.

Raja er født og oppvokst i Oslo. Han ble cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 2001 og tok mellomfag i kriminologi i 2000. Raja studerte menneskerettigheter ved University of Southampton i 2000 og tok ein mastergrad i forskningsmetodik innen vitnepsykologi ved University of Oxford i 2004.

Før Raja ble heltidspolitiker jobbet han som advokat i mange år, var nemndleder i Utlendingsnemnda, jobbet som politiadvokat og var utsendt som diplomat ved den norske ambassaden i New Delhi. 

Politisk har Raja alltid vært opptatt av å skape samhold og fellesskap, til å inspirere, og til å bygge mentale broer mellom majoritetssamfunnet og nye landsmenn, og han er en aktiv og kjent samfunnsdebattant på flere arenaer. 

Abid Raja har gitt ut flere bøker - blant annet selvbiografiene “Talsmann” (2008), “Min skyld. En historie om frigjøring” (2021) - En bok han fikk Bokhandlerprisen 2021 for og som i 2021 ble blant de mest solgte bøkene i Norge. I denne boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Han deler også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. Han skriver også om sin kamp for kjærligheten, og strevet i sitt ekteskap. 

Abid Raja har en sterk tilstedeværelse på scenen, og fenger publikum med sin væremåte og sitt engasjement. Han forteller sin historie, men deler også sine dyrekjøpte erfaringer om hvordan å lykkes, selv om ting kan se helt mørkt ut.