Flygel eller Fesk: Finn Arves orkester tråler musikkhistorien!

Om arrangementet

Ekstraforestilling Restriksjonene er heldigvis lettet, og vi kan glede oss til forestilling med "Flygel eller Fesk" fredag 28 januar. Foreløpig er grensen satt til 200 i publikum per forestilling, men dette antallet kan bli utvidet. Det er uansett satt opp en ekstra forestilling kl. 21.00, slik at alle som vil kan få med seg Finn Arve og orkestrets elleville utflukt i den (nord)norske musikkhistorien. Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra, og hva har Shakespeare og Banana Airlines til felles? Og hvor finner man verdens verste musikkorps?

Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra, og hva har Shakespeare og Banana Airlines til felles? Og hvor finner man verdens verste musikkorps? 

Siden høsten 2018 har Finn Arve Sørbøe og hans elleville utflukt i musikkhistorien utløst musikalsk jubel og latterkrampe i landsdelens kulturhus. I Alta ble lokalavisas utsendte kontaktet av publikummere fordi de fikk vondt i ørene (!) av 90 minutters konstante lattersalver fra tett skuddhold. Altaposten trillet en sekser etter forestillingen i oktober 2021, og etter å ha spilt for 20 fulle hus fra Helgeland til Finnmark er turen nå kommet til Stokmarknes Hurtigrutens Hus. Finn Arve Sørbøe har følge av vokalist og skuespiller Kristene Henriksen, og bak dem et nordnorsk stjernelag av et orkester. Som Altaposten formulerte det i sin anmeldelse: "Med 57-åringen fra Tromsø i spissen for 7 proffe musikere som formelig struttet av spilleglede etter pandemipausen, var suksessen nær sagt forha?ndsprogrammert.«Flygel eller Fesk» er en uhøytidelig streiftog gjennom musikkhistorien ut fra et nordnorsk perspektiv, fra suggererende steinaldermusikk til Sondre Justad".